Vés al contingut

premi aduran

El Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL) ha rebut avui un accèssit dels 8ens Premis Ángeles Durán, que atorga l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona (IUEM) de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). El guardó reconeix el llibre La protecció de la víctima de violència de gènere. Un estudi multidisciplinar després de 10 anys de l'aprovació de la Llei Orgànica 1/2004, coordinat per la professora i directora del Centre Dolors Piera, Ana Maria Romero, i la gestora de gènere Cristina Rodríguez. El jurat ha destacat la perspectiva transversal d'aquesta anàlisi, que ha comptat amb especialistes de diverses disciplines de la UdL i les universitats Autònoma de Barcelona, Rovira i Virgili, Burgos i Oviedo.

L'estudi del Centre Dolors Piera conclou que la Llei Orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere "ha estat fonamental i imprescindible en la lluita per a l'eradicació" d'aquesta xacra a l'Estat espanyol, segons afirmen les seues coordinadores. Tot i que ha suposat un avenç, però, "ha resultat poc efectiva a causa de la manca de recursos destinats a la seua implementació", afegeixen. El treball també aposta per les mesures plantejades a l'informe aprovat per la Subcomissió per un Pacte d'Estat en matèria de Violència de Gènere, al juliol de 2017.

El primer premi Ángeles Duran ha estat per a Cosa de mujeres. Menstruación, género y poder, de l'argentina Eugenia Tarzibachi. El lliurament d'aquests guardons bianuals s'ha fet a Madrid, en el marc de les 22es Jornades Interdisciplinàries d'Investigació de l'IUEM.